Az első három betű a nevem kezdőbetűinek rövidítése.

NFG, azaz Nagy Ferenc Gábor, de mivel egy új harcstílusú generáció felnevelését vettem célba, így a New Fight Generation elnevezés is testhez álló.

Aki hozzám fordul segítségért a következő hét dolgot biztosan megkapja tőlem.

Kitartás-Kiváló erőnlét-Keménység-Szorgalom-Pontosság-Tisztelet-Alázat (a sport iránt).

Ez az én védjegyem, ez az NFG.

  • A csapat színe a kék fehér, amelyet tudatosan választottam.
  • Kék az égbolt, a tenger színe, a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma. Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezője, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat. Az égi Istenekre utalva az emberfeletti, mennyei hatalom kifejezője. A világi uralkodók színeként hatalmuk égi eredetére utal.
  • Fehér a fény, a tisztaság, a transzcendencia, a tökéletesség, az egyszerűség jelképe. Az égi Istenek állatainak színe, így pl. Zeusz, mint fehér hattyú; a Buddha születését jelző álom elefántja; a Szentlélek galambja. A fehér ruha a tisztaságot, a szüzességet, a lélek győzelmét jelenti az anyag felett. A béke és a jóakarat kifejezője; erre utal Noé fehér galambja és a békekövetek fehér zászlója.
  • A csapat logója a Warrior című filmből van. Számomra a tiszteletet, sportszerűséget jelenti. Küzdeni a végsőkig, de csak a küzdőtéren belül, azon kívül visszaáll a béke és a barátság.
  • A Badboys pedig rosszfiúkat jelent, ezen kívűl egy amerikai küzdősportos márka a Badboy.

Így állt össze a csapatunk neve.

Bejártam a világot Amerikától – Kínáig, Thaiföldtől – Görögországig. Hosszabb rövidebb időt töltöttem a számomra ismeretlen helyeken. Különböző népek, különböző szokások, ahol csak a sportolás volt az ismerős és az adta az otthon érzését.

Nyolc éves koromban kezdtem el sportolni és harminc éve fanatikusan csinálom. A lelkesedésem változatlan, csak a sportágak változtak. Birkózás, Thai-boksz, Kick-boksz, Boksz, Jiu-jitsu és Kondizás (Testépítés) adták meg a saját ízlésemre formált edzés alapját. Minden sportágból kiemeltem azt, ami elnyerte tetszésemet és szépen lassan a saját stílusommá formáltam. Azon kevesek közé tartozom, akinek volt szerencséje sok helyen edzeni a világ számos országában. Lehetőségem adódott megtapasztalni milyen egy jó edzés, egy igazán jó edzővel és az ellenkezőjét is. Mind a két típus a hasznomra vált. Láttam és éreztem a pozitívumokat és a negatívumokat egyaránt. Amikor már elég tapasztalatot gyűjtöttem és elvégeztem az edzősködéshez szükséges iskolákat, elkezdtem továbbadni a tudásom. Nőknek az NFG Lady Fit Kick fantázia néven ismert edzésformát, a férfiaknak az NFG Badboys Traininget.

Az általam képviselt NFG edzésforma által nem csak a test fejlődik. A célom, hogy a tapasztalatom segítségével a lélek és a szellem is hasonló pozitív átalakuláson menjen át.